Блог

Сватбени тенденции през 2022

Ние от екипа на svatbae решихме да предоставим на всички бъдещи младоженци характерните и отличителни сватбени тенденции през 2022 година, за да ви улесним в избора на стил, цветова гама, цветя, декор, в този така важен ден за вас. Сватбата е едва началото на едно съвместно приключение, чрез което си обещавате да бъдете упората и подкрепата за другия, когато някой от вас се подхлъзне и падне по този предизвикателен, но споделен път.

Изцяло натурална тематика с привкус на природни нюанси

Водеща тенденция през този сватбен сезон ще бъде „Обратно към природата“. Тук характерни за интериора ще бъдат естествените материали като дървени маса, ратанова или тръстикова мебел, бохемска трева от Пампас и кадифени материи. Земни и органични тонове, които се намират в природната палитра като различните нюанси на кафявото и сивото, в съчетание с контрастни акценти в зелено или нежно розово, придаващи завършен вид както на декора, така и на булчинските букети от свежи рози и сухи допълнения. Природната автентичност на приглушените цветове биха придали уют и спокойствие, особено ако сватбата се състои навън на открито.

Емералд и Злато

Тематиката за природата продължава и в тази следваща сватбена тенденция, съчетание между емералд и злато. Тук присъства главно емералдът – онзи зелен цвят, който е свеж, но същевременно носи качествата като стил, лукс и елегантност. Златото, от своя страна, е цвят, който привлича вниманието на мига. Символ е на изобилието, щастието и охолния живот. Комбинацията между тези два цвята биха придали приповдигащо чувство в съчетание с много контраст и въздействащи нотки. Зелени кадифени покривки и костюми, растения като бръшлян, евкалипт и иглолистни в съчетание със златни елементи като съдове, прибори, свещници, позлатени рамки, сватбена торта и балони биха задали този така изтънчен и контрастен тон.

Светло синьо и мек руж

Цветът пък, който е съседен на зеленото, е синият. Но онзи лек и светъл негов нюанс, носещ нежност и спокойствие, но същевременно придаващ контраст в съчетание с мекота. А, за да бъде тя още по-наситена, тук се включва и женственият руж. Два цвята, които задават романтично и вълшебно настроение. Цветя като плумбаго, божурести рози, еустоми, рози и eевкалипт биха били чудесно допълнение към сватбения букет и торта. Допълваща, хармонична и успокояваща цветова гама, създават светло синьото и ружът.

Класическо червено с розово

Ако сте от онези традиционни младоженски двойки, които търсят изчистени линии и класически цветове, но същевременно доста екстравагантни, то тогава вие бихте заложили на червеното, което подсказва за великолепие, страст и разкош. Розовото, от своя страна, символизира надежда, спокойствие и чувственост. Божури, кадифе, плодчета, хангали, покани и венци за коса могат да зададат тона на тази тематична сватба. Особено подходяща комбинация за лятно-есенна сватба.

Аристократична сватба

Вдъхновена от разкоша и великолепието на огромните бални дворцови зали, пищни пространства и охолен живот, подсказват за тази бъдеща сватбена тенденция. Жълт маслен крем, в съчетание с пастелно розови и ярко лилаво са в главните герои на събитието. Елементи като пера и злато също не правят изключение. Високи свещници с перли или декор от пердета биха придали драматична, но романтична обстановка.

„Нещо старо“  

Този стил или така нареченият „vintage style” за сега все още е в листата на тематичните сватби. Модата от 20-те със стара градинска количка, в която можете да охладите напитките си през горещите летни вечери или стара кофа, в която можете да добавите плуващи цветчета и чаени свещички, винаги ще си остане чудесен неангажиращ, но креативен подход. Ако желаете да добавите и малко блясък, то металите като злато, сребро или мед биха били чудесен избор и допълнение. Индивидуален и автентичен, но вечно живеещ стил и подход!

„Още злато, моля!“

Ако все пак златното не ви беше достатъчно в съчетание с емералда, то тук е моментът, в който можете да си позволите всичко да бъде покрито в златен блясък – от златната сватбена посуда до интериора и дрехите. Основни и главни елементи от тържеството ви ще бъдат обсипани в този скъпоценен метал. Интересното тук е, че всеки един сватбен стил може да се съчетае със златото и да създаде ослепителни снимки. Великолепна, стилна и луксозна ще бъде вашата заслепителна сватба, избирайки злато и още злато.

Навън под небето

Свеж въздух, поляна, гора, парк, градина – все места на открито сред природата под небето. Шатрите, зеленината, малки романтични лампички, напомнящи светулки ще красят събитието. Гостите ще могат да се насладят на залязващото слънце, а младоженците да „вкусят“ от звездите под нощното небе за първи път като семейство на фона на приятна музика и нежна атмосфера.

Който и стил да изберете за вашия празничен сватбен ден, бъдете сигурни, че ние от svatbae ще ви помогнем да имате незабравимо изживяване и запомнящи се мигове  в началото на вашето съвместно пътуване като едно истинско семейство.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!