Декорация с цветя

Украсата е една от най-важните стъпки в организацията на сватбеното тържество. А цветята са основният отличителен елемент в декорацията на този специален ден за бъдещите съпрузи. Изборът на доверен флорист е задължително условие, за да създадете незабравима атмосфера и визия на вашия празник.

Ние се занимаваме с флористика и украса на сватбени тържества и различни събития повече от 10 години. Може да се доверите на професионалния ни опит и да бъдете сигурни, че ще получите свежи и красиви аранжировки навреме в Големия ден.

ЗАЩО ЕСТЕСТВЕНИ ЦВЕТЯ?

Цветята са задължителен аксесоар от тоалета на булката, младоженеца и шаферите. Цветните аранжировки се вписват съвсем естествено и на венчалната церемония на младоженците, както и на мястото за празнуване. Сватбената украса от естествени цветя придава стил и класа на декорите, но същевременно носи и усещане за свежест, непринуденост и близост до природата.

Традиционна или нестандартна, за всяка сватба има подходящи цветя, които да придадат завършеност на визията и собствен почерк на събитието.

КАК РАБОТИМ?

 • 1-ва стъпка: Среща, на която се задава тема, стил, цветове, водещ елемент, предпочитани цветя, обсъждат се подробности за мястото и датата на тържеството. Избор на съдове и други декори;
 • 2-ра стъпка: Изготвяне на оферта за сватбена декорация с цени;
 • 3-та стъпка: Изработване на мостри и проект на декорацията;
 • 4-та стъпка: След като мострите и проектът са одобрени, започва същинската изработка на елементите за избраната дата;
 • 5-та стъпка: Сватбен ден – изпълнение на възложения проект на място.

КАКВО ВКЛЮЧВА СВАТБЕНАТА УКРАСА?

 • изработка на аранжировки от естествени цветя – за масите на гостите и масата на младоженците, както и за други места в ресторанта и мястото на ритуалите;
 • декорация на салона със собствен инвентар – декори;
 • предоставяне на разнообразие от налични съдове;
 • предоставяне на разнообразие от текстил;
 • разбира се, при нас може да поръчате още сватбения букет, бутониерите, цветята за колата на младоженците, естествени цветя за украсата на сватбена арка при изнесен ритуал и за фото стена, възглавничка за халките, изработена от цветя и др.;
 • от нас също може да харесате сватбени покани и подаръчета за гости;
 • доставка и подредба на декорацията;
 • декорираме събития в цялата страна със собствен транспорт и организация!

СЪВЕТИ ПРИ ИЗБОР НА УКРАСА ЗА СВАТБА ОТ ЦВЕТЯ:

 1. Разгледайте работата на различни флористи, за да сте сигурни, че ще получите това, което искате, в желания стил, качество и цена. Добре е изборът на флорист да е сред първите стъпки в организацията на сватбата (веднага след избора на дата, място и рокля).
 2. Преди срещата с флориста уточнете мястото, на което ще се проведе сватбата. Това ще предопредели до голяма степен какви флорални декорации ще са нужни според интериора, както и ще помогне за постигане на хармоничен стил и цялостна визия на сватбената декорация. Например, ако се жените в изискан сватбен салон, слънчогледите и маргаритките няма да са много удачни. Или обратната ситуация – кристалните вази не са си на място на сватба в гората край някоя хижа.
 3. Вземете под внимание датата на сватбата! Сезонът е важен при избора на цветя, защото определя тяхната цена и издържливост.

Някои растения, като пролетните, цъфтят само в определен период на годината. В днешно време оранжериите осигуряват почти целогодишно повечето видове, а доставки могат да се правят от другия край на света. Но това означава, че цената на услугата ще се покачи значително. Така че, ако сте на ограничен бюджет, по-добре се спрете на местни сезонни цветя. Друг проблем е, че някои растения не са толкова трайни извън сезон и има вероятност да увехнат преди края на тържеството.

 1. Имайте предвид, че украсата е основно перо в бюджета на сватбената организация. Нужно е добро планиране за постигане на оптималния баланс – изберете сезонни цветя, а ако държите на нещо по-екзотично, се съобразете да го поръчате поне 3 седмици по-рано, за да стигне навреме от Холандия (основно оттам се зарежда в цяла Европа).

За да избегнете допълнително оскъпяване, изберете дата за сватбата далеч от 14-ти февруари, 8-ми март, Цветница, 24-ти май, 15-ти септември, когато традиционно цветята се търгуват по-скъпо на цветните борси. И последно – гледайте цялостната картина, – по-обемни и скъпи цветя невинаги означават по-скъпа аранжировка, тъй като ще са необходими по-малко на брой от тях.

 1. Помислете за стила, темата и цвета на вашата сватба. Някои флорални аранжировки си подхождат повече с определени стилове. Все пак цветята за сватба в рустик или бохо стил ще са по-различни от цветята за сватба с класическа строга визия.
 2. Помислете кои цветя харесвате и дали любимото ви е в същия цвят като темата на вашата сватба. Споделете, ако има някое растение, което не желаете да присъства по никакъв начин на специалния ви ден.

Добре е да избирате и цветя с по-неутрален аромат, защото някои гости може да са алергични. Има растения, които правят петна по дрехите, други са токсични за околните цветя в аранжировката, трети увяхват твърде бързо. Опитният флорист ще ви даде най-точните препоръки, затова се вслушайте в съветите му.

Бонус съвет: За да постигнете единна визия на незабравимото събитие, изберете един изпълнител, който да изготви всичко – от букета на булката и бутониерите до декорацията на ресторанта и колата.

И най-важното – доверете се своя флорист! Вслушайте се в преценката и предложенията му, за да създадете заедно една прекрасна цветна феерия, вписваща се хармонично в цялостния стил и тема на сватбата ви.

Очакваме ви!

ТОП СВЕТОВНИ ТЕНДЕНЦИИ В СВАТБЕНАТА УКРАСА С ЦВЕТЯ ЗА 2021 г.

Това със сигурност ще е годината на контрастите във водещите течения, но цветята ще са в центъра на сватбените тържества, независимо от стила им.

 • Интимност, романтика и завръщане към класиката: Заради пандемията живеем в необичайни времена. Това принуди хората да бъдат повече време вкъщи и да ограничат социалните си контакти. Съвсем логично тази тенденция се отразява и в декорацията на сватбените тържества. Меките тонове като руж, прасковено и таупе хармонизират чудесно с фините и изтънчени декорации на сватбената украса и флоралните принтове.

Търсенето на интимност и завръщането към устоите на традицията намират отражение и във аранжировките с естествени цветя. В България традиционно повечето младоженци избират класическите дизайни и стилове. Тази тенденция ще се запази и през настоящата година. Още нещо – във времена на наложена дистанция декорите и аранжировките помагат тя да се постигне по-лесно в ресторанта… и със сигурност по-естетически издържано;

 • Триумфът на пастелните тонове: В последните години се забелязва нарастващото влияние на неутралните и земни нюанси в сватбената мода. Тази тенденция се наблюдава и сред нашите клиенти.

Цветята в екрю, кремаво, бяло, слонова кост, капучино и други пастелни тонове с малко зеленина са водещи акценти в украсата. Тази палитра е едновременно бохемски романтична и ефирна – добре се съчетава както със завръщането към вечните класически стилове, така и с еко тенденциите „назад към природата“ на горските и градински сватби;

 • Дъх на тропици с ярки цветове и зеленина: Да живее контрастът! Използването на ярки цветове, които повдигат настроението и търсят провокация, е друга тенденция в сватбените декори. Търси се неочаквана, категорична и дръзка комбинация, която придава свежест и закачлива непринуденост на тържеството.

Това е предпочитана тема за двойки, които искат да направят впечатление и не се страхуват от това. Цветовите комбинации тук са създадени да впечатляват. Те изразяват радостта и красотата на живота. Заложете на яркожълто, цикламено, корал, смарагдовозелено като акцент;

 • Бяло и зелено, много зелено! Класика и модерност в едно: Красотата често се крие в по-простичките неща. Бяло и зелено е друга непреходна тема, която свързваме със свежест и завръщане към живота. Каква по-добра символика през тази година?

Пищната растителност определено ще е част от тенденциите на 2021 г. Тя включва арки и маси, облечени във водопади от зелени листа със съвсем малко или никакъв цвят. Хубавото е, че е подходящ за сватба във всеки стил и тема.

Според прогнозите на водещите флористи най-използваните цветя за сватбена украса в световен мащаб ще са: няколко сорта рози, папрат, клонки с плодове, далия, циния, ароматен грах и различни разновидности на лилиите.

УКРАСА ЗА СВАТБА СПОРЕД СЕЗОНА:

 • Трендове в зимните сватби: Обикновено аранжировките за тържествата през зимата използват цветя в оттенъците на бялото, кремавото и слоновата кост. Ще добавите собствен почерк, ако към тези традиционни тонове прибавите синьо, бледорозово, ярко или бургундскочервено, вечнозелени растения. Добре изглежда комбинацията, синьо, бежово и сребристо. Освен класическите цветови схеми може да бъдете оригинални с тъмни цветове и тонове, които придават лукс и елегантност – например, черно и златисто. Ако изберете тъмносиньо, старо злато и шампанско със сигурност ще бъдете запомнени.

През зимата най-подходящите представители на флората за цветни композиции са бяла анемония, ранункулус, амарилис, бяла роза, кала, карамфил, коледна звезда, орхидея;

 • Сватба през есента: Това е сезонът на топлите златисти и земни цветове. За аранжировките обикновено се използват хризантема, далия, еустома, гладиола, ранункулус, роза, кала, плодови клончета. Интересни композиции се получават при съчетаването на плодове, цветя, есенни листа, пера.

Цветовите теми, с които ще изпъкнете, са жълто-оранжево, горскозелено, прасковено, пепел от рози, керемидено, медно, карамелено и ръждивочервено. Заложете на комбинацията оранжево и бежово или червено и златно, ако искате да изберете класиката. За по-дръзките от вас добри комбинации са медно и смарагдовозелено, виолетово и сиво или тъмносиньо с прасковено;

 • Пролетни сватби: Пролетта е сезонът на влюбените и често времето, в което младоженците избират своя сватбен ден. Има изобилие от възможности при съчетанието на цветя – лалета, божури, люляци, фрезии, рози, момина сълза, ранункулус и много други.

Палитрата на темите варира от жълто и прасковено, розово и светлосиньо, тъмнозелено и резеда, яркоцикламено до всички нюанси на розовото и лилавото. Свеж и отличителен избор ще бъде, ако декорирате с комбинация от цвят папая, прасковено и бяло;

 • Сватби през лятото: Лятото също е популярно време за най-важния ден. Заложете на ярките и весели тонове. Това е времето да бъдете дръзки. Изберете комбинация от яркосиньо и цикламено или слънчевожълто и алено за сватби на открито в непринуден стил. Запазете светлосиньото и резедата за морските и горски сватби.

Главна роля във флоралните композиции заемат мак, слънчоглед, хортензии, алстромерия, ирис, циния, гардения, еустома, роза.

СИМВОЛИКА НА ЦВЕТЯТА И ТЕХНИЯ ЦВЯТ

Може би сте чували, че според езика на цветята всяко едно от тях има своя символика и послание. Техният цвят също носи допълнителен смисъл и изразява различни нюанси.

Основен цвят:

 • Белият цвят е символ на чистота и невинност, искреност и вярност;
 • Розовият цвят е знак за любов и благодарност. С него се придава допълнителна нежност и затова комбинацията му с бяло е чест избор за сватбени тържества. Тези цветове винаги правят празника очарователно нежен;
 • Жълтото създава настроение, усещане за жизненост, усещане за празник! То носи топлина и радост и е цветът на откритостта;
 • Червено – цветът на любовта! Той изразява огън, пламенна страст, нашепва „Обичам те!“;
 • Оранжевото носи послание за гордост, оптимизъм, приятелство, създава доверие;
 • Синият цвят символизира вяра, постоянство, вярност и преданост;
 • Зеленото е цветът на надеждата, спокойствието и хармонията;
 • Лилаво-виолетова гама означава царственост, мечтателност, лукс, мъдрост, мистика и достойнство.

Значение на цветята:

Анемония – постоянство в любовта;

Ароматен грах – безкрайно, нестихващо удоволствие;

Астра/ Богородичка – символ на нежност и любов; изтънченост, изящество; радост;

Божур – За романтични и чувствителни дами! Символизира дълголетие и благополучие, признание в любов;

Бръшлян – съпружеска любов, преданост и привързаност;

Виолетката – нежна и искрена обич, преданост и благоприличие; непринуденост в отношенията;

Гардения – ти си чаровна, „Ти си красива!”; тайна любов;

Гербер – символ на радост и щастие; признание за неугасваща любов;

Гладиола – сила, решителност, достойнство и искреност;

Глухарче – преданост и щастие; кокетност;

Далия/ Гергина – достойнство, елегантност; горда и безкомпромисна любов; уважение;

Еустома/ Прерийна роза – символ на радост и веселие;

Жасмин – любов, романтични чувства и страст; символ още на женска красота и изкушение;

Здравец – здраве, дълголетие, бодрост, лековитост;

Зюмбюл – символизира свежест и прелестта на младостта;

Ирис – предвестник на добри новини; искрено приятелство; нежност;

Кала – впечатляваща красота, финес и царственост; символ на чистотата на младоженката;

Карамфил – чиста и дълбока любов. Незаслужено подценяван за сватбена украса, но много подходящ за съчетаване в букети;

Лавандула – чистота, непорочност и безсмъртие;

Лале – най-искрени чувства и обич; идеална любов; щастливи години; Цветето на пролетта!

Лен – символизира семейния уют;

Лилиум/ Крем – Създадено за тържествени поводи! Символизира кралска власт, могъщество и сила; изразява възхищение;

Люляк – лиричност и романтичност. Особено популярно за сватбена украса през май.

Маргаритка – вечна и предана любов; чистота, скромност, невинност;

Момина сълза – невинност, крехкост и чистота на характера; надежда;

Незабравка – истинска любов;

Орхидея – близост в любовта; рядка и крехка красота, изисканост; едно от най-предпочитаните за сватбена украса;

Ранункулус/лютиче – „Заслепен съм от твоя чар“; символ още на богатство, откровение, щастие и обич. Добра алтернатива на розата и божура на по-бюджетни цени;

Роза – символът на любовта, кралицата на цветята! Означава щастлива любов, символизира красота и и възхищение. Различните ѝ окраски носят различни нюанси в посланието;

Розмарин – вярност, памет, пазител на спомените;

Синчец – доверие;

Слънчоглед – вярност, постоянство, топлина и семейно огнище;

Стефанотис – Наричан е „булчински венец“ неслучайно! Означава съпружеско щастие;

Фрезия – доверие, невинност, чувственост;

Хортензия – символ на благодарност, светло бъдеще, най-искрени чувства и привързаност;

Хризантема – Цветето на есента! Означава приятелство и топли чувства; за мечтателни натури;

Циклама – Няма да останете незабелязани с избора му! Символизира страст и наситени емоции;

Циния – „Липсваш ми“, грациозна красота; Цвете на лятото!

Опитът ни показва, че бъдещите булки най-често предпочитат аранжировките за сватбена декорация да включват класическите „сватбени” видове – рози, в това число и божурестите рози като подвид, божури, хортензии, еустоми и зеленина. Какъв ще е вашият избор?

Нека се срещнем и да го обсъдим! Свържете се с нас!

Декорация цветя – флорална феерия

Флоралният мотив е водещ щрих при всяка сватбена декорация. Освен като автентичен носител на романтика, декорацията цветя придава усещане за свобода и неподправена красота. Чрез този детайл ние черпим от съвършенството на природата, което струи от всяко стръкче живот. Вдъхновени от този пленяващ заряд, който носи естественото очарование, ние можем да се насладим на всякакви превъплъщения на сватбената декорация цветя.

Виж повече

Основното предизвикателство пред всички сватбени организатори е да съумеят да съчетаят декорацията цветя от всеки един сватбен елемент, като същевременно да му придадат необходимото индивидуално въздействие.

Декорация цветя за масите за гости

Декорация цветя 1
Декорация цветя за масите на гостите

В промеждутъка между официалната церемония и началото на тържествената част, гостите разполагат с достатъчно време да се настанят на своите маси и да се запознаят с обстановката. Това налага да обърнем специално внимание на декорацията цветя, която ще привлича погледа им, дори частично, през голяма част от времето. Като начало е важно да гарантираме свежестта на декорацията цветя до края на вечерта, като вероятно не искате да разсейвате гостите си с умиращо пред очите им цвете на сватбения ви ден. Друг чисто сензитивен аспект е ароматът на декорацията цветя – не всеки може да понесе натрапчивият флорален дъх на някои от най-благоуханните представители на декорацията цветя.

След като сме се погрижили за емоционалния комфорт на своите гости е редно да обърнем внимание и на личното им пространство. Колкото и впечатляваща да изглежда импозантната декорация цветя, масите са предназначени за хранене, затова би било практично да ограничим флористичните си пориви. Важно е да съблюдаваме и височината на декорацията цветя, която да не пречи на свободното общуване между гостите, както и на гледката им към младоженците. По-семпла декорация цветя в съчетание със свещи, фенери и други декоративни аксесоари със сигурност ще засилят романтичната и същевременно изтънчена атмосфера. Ако все пак желаем да подчертаем флоралния мотив, можем да заложим на висяща декорация цветя, спускаща се над центъра на масата, за да не се нарушава спокойствието на гостите по време на хранене.

Декорация цветя за сватбената арка

Като красиво допълнение към ритуала, сватбената арка с декорация цветя е един от най-запомнящите се и същевременно мултифункционални елементи, които си струва да наемем за нашата сватба. Като носител не само на най-пищната и впечатляваща декорация цветя, но и на древна и романтична символика, сватбената арка е задължителен компонент от сватбения ден. Нейното приложение може да варира от момента на изнесения ритуал, през снимките с гостите до дизайнерски декор около масата на младоженците. В зависимост от темата на сватбата, можем да разчитаме на различни модели сватбена арка, но независимо от особеностите ѝ, декорацията цветя е основен и неизменен детайл, върху който се гради цялостното ѝ очарование.

Декорация цветя 2
Декорация цветя за сватбената арка с нежни рози

В зависимост от стилистиката на сватбата, декорацията цветя може да присъства само в някой от краищата на сватбената арка или да следва цялостната форма на конструкцията. Тук каскадната декорация цветя е изключително актуална, придавайки повече фееричност и елегантна асиметричност и небрежност. В съчетание с воали, бихме могли да придадем на този елемент традиционна сватбена визия и същевременно завършеност, обвързвайки декорацията цветя със строгата дървесна или метална конструкция на сватбената арка. За да се подчертае романтиката на това вълшебно кътче, могат да се посипят цветни листенца, съответстващи на използваните за самата декорация цветя.

Декорация цветя за приказни спомени

И докато спомените избледняват, снимките са носител на вечността или поне в ерата на дигитализацията, която имаме честта да познаваме. Това е и една от основните причини все повече младоженци да отделят част от своя бюджет и време за наемането на специален фото кът. Този романтичен и така вълнуващ елемент, често очароващ с неповторимата си декорация цветя, автоматично приковава погледите на всички, пристъпили прага на тържествената част.  Дори и най-семплата изработка от бяло пано с декорация цветя в горните ъгли интуитивно привлича гостите, желаейки да споделят и запазят този така красив момент от живота на бъдещото семейство. Отдавайки все повече внимание на спомените си и взаимствайки невероятни дизайнерски идеи, ние имаме удоволствието да избираме между най-различни и все така невероятни проявления на специалните фото кътчета с декорация цветя.

Един от най-флоралните варианти е фото стена, изработена от естествена зеленина или мъх и, разбира се, декорация цветя. Тази зелена стена с декорация цветя е актуален избор за почти всяко изнесено тържество, а защо не и за сватбената зала, внасяйки глътка свежест и простор в затвореното помещение. В същия дух бихме могли да заложим и на стена, където цветният мотив е не просто акцент, но основен елемент, защото декорацията цветя изпълва всеки сантиметър от паното. В зависимост от сезона можем да избираме между декорация цветя, която да бъде изцяло в снежно бяла тоналност за зимните сватби, с ярки и пъстри цветове през пролетта или лятото, както и изработена от сухи цветя през есента. Огромните и богато орнаментирани рамки с декорация цветя в някои от ъглите е друг силно аристократичен вариант, придаващ на сватбения ден винтидж стил. В по-стандартни размери, тези рамки с каскадна декорация цветя в два противоположни ъгъла се използват и като елемент от специално обособен фото кът, в който можем да разположим и кокетно канапе в бароков стил, поставено непосредствено под очарованието на нетрадиционната ефирност на рамката с богата и пленяваща погледа декорация цветя.

Последни детайли от декорацията цветя за сватбения ден

Декорация цветя 3
Зелена фото стена с декорация цветя

И поради факта, че декорацията цветя е повсеместен щрих, който внася лек акцент във всеки един аспект от сватбения ден, няма как да пропуснем да споменем и участието на декорацията цветя във визията на някои от най-близките гости. Гривните за шаферки и бутониерите за най-близките приятели и роднини на младоженците са този нежен детайл от декорацията цветя, който подчертава семейната нишка. Подобно на мини букети с присъщата сватбена аранжировка от една или няколко цветни коронки, допълнително украсени с гипсофил, бъдещото семейство отдава своята почит и уважение към всички любими хора, избрали да ги подкрепят в този така вълнуващ ден.

Друг традиционен аксесоар, който придава придава своето очарование дори и на случайните минувачи, е декорацията цветя върху автомобила на младоженците. В ролята му на приказна каляска за влюбените, декорацията цветя омагьосва мощното и студено излъчване на превозното средство, превръщайки го във фееричен елемент от сватбената концепция. В съчетание с балони, деликатни бели ленти и панделки, декорацията цветя върху корпуса на автомобила не просто загатва за темата на събитието, но и гарантира устойчивост на декорацията цветя по време на маневрите, извършвани от автомобила.

Декорация цветя за масите за гости

Декорация цветя за сватбената арка

Декорация цветя за приказни спомени

Последни детайли от декорацията цветя за сватбения ден

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!